Vinnare i markanvisningstävling i Växjö

Eksjöhus Bostad har blivit utvalda av Växjö kommun till att vara med och utveckla Bredviksområdet. Eksjöhus Bostad är ett nystartat bostadsutvecklingsbolag med målsättning att bli en nationell aktör och etablera sig på tillväxtorter i Sverige varvid vi är mycket glada över att vi erhållit vårt första område i expansiva Växjö.

Kvarteret Skuren 1 får 18 attraktiva och moderna radhus i två våningar på 115 kvm. Projektets ledord är hållbarhet och miljö med ett stort inslag av det gröna. Husen är industriellt närproducerade i trä där fasaderna har flera varma nyanser av terrakotta som tillsammans med gråa nyanser skapar en vacker helhet i området. Kvarterets inre bildar en grön oas uppdelad i flera rumsligheter med pergola, odling, växthus och äldre träd.

– Vi är väldigt glada över att få möjlighet att deltaga i utvecklingen av Bredviks-området. Vi skapar här 18 moderna bostadsrätter för den unga familjen. Vi satsar mycket på miljön och har utrustat husen och området med solceller, laddstolpar för elbilar samt smart cykelförvaring för en hållbar livsstil säger Johan Karlsson VD, Eksjöhus Bostad.

Säljstart är planerad till juni månad 2018, byggstart planeras till Q4 2018 med inflyttning under Q4 2019.
Arkitektteamet som skapat projektet är Måns Rydberg på Måns Rydberg arkitektur i Stockholm tillsammans med Johan Nycroft och Camilla Eriksson på Eksjöhus.

Läs mer om projektet här

 

Nyheter