Bostadsområdet Sjöhagen har ett mycket attraktivt läge, bara ett stenkast från sjön Hunsnäsen. Men trots det natursköna läget så finns centrum och stadens bekvämligheter bara en kort promenad bort. I området finns utmärkta möjligheter till både rekreation och träning då vackra promenadstråk och gym ligger alldeles i närheten. På bekvämt avstånd finns också mataffär och förskola.

Alldeles i närheten av Sjöhagen ligger den underbart vackra gamla stan med sin unika träbebyggelse och anor som sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden. De vackra miljöerna lämpar sig utmärkt för både shopping, fika och mysiga promenader. Totalt består området av 19 bostäder i par- och radhus på vardera 115 kvadratmeter. Bostäderna har modern standard och är utformade för skapa ett bekvämt, praktiskt – och framför allt smart boende.

Vill du flytta in i ett nybyggt boende utan att behöva driva ett byggprojekt själv, då är Sjöhagen något för dig. Och du – när du flyttar in är både trädgård och altan redan på plats!

Ort Eksjö
Antal bostäder 19
Hustyp Par- & radhus – 115 kvm
Byggstart Maj 2018
Inflyttning November 2018

SITUATIONSPLAN

Området är planerat för att få så bra solläge som möjligt. I den yttre miljön ingår förråd, anlagd trädgård med gräsmatta, häckar, uteplats med trall, plattsättning vid entré och asfalt i carport och på biluppställningsplats. Gatorna i området är kommunala.

Planlösning

Den öppna planlösningen binder samman köket och vardagsrummet på ett mycket bra sätt. WC/tvättstuga ligger smart beläget i anslutning till entrén. På övervåningen finns tre sovrum, ett användbart allrum och ett rymligt badrum med både badkar och dusch.

Teknisk beskrivning

MARK

Tomtmark

All tomtmark färdig planerad i sin helhet enligt situationsplan. Entré stenbeläggs, asfalt i carport, gräsmatta i trädgård häck och träd planteras. Uteplats av trallgolv. Fristående kallförråd.

BYGGNAD

Grund

Varmgrund / isolergrund

Bjälklag

Träbjälklag

Yttertak

Betongpannor

Yttervägg

Isolerad träregelstomme med målad stående träpanel.

Fönster

Aluminiumbeklädda träfönster

Entrétak

Skärmtak i glas

Förråd

Oisolerad träregelstomme, grund av
betongplatta och tak av papp.

INSTALLATIONER

Värme

Frånluftsvärmepump från NIBE, vattenburet system
med radiatorer samt Komfortgolvvärme i Tvätt/WC och Bad.

Ventilation

Mekanisk frånluft med återvinning.

Elinstallationer

Lamputtag ingår i samtliga rum, samt extra vid mat – och soffbord i vardagsrum, kök & allrum.
Även bänkbelysning i kök ingår.
I tvätt/WC och bad ingår infällda spotlights

Utvändig belysning & el

Belysning vid entré, carport, förråd samt fönsterdörr.
Uttag vid uteplats och förråd.

TV, data och tele

Datauttag finns i allrum och vardagsrum.
Fiber via Eksjö Energi.

Rumsbeskrivning

KÖK

Köksinredning från Vedum med vit slät lucka och grå laminatbänkskiva. Energieffektiva vitvaror i vitt från Electrolux och induktionshäll som standard.

WC/TVÄTT & BAD

Helkaklade vita väggar och klinkergolv i mörkgrått. Inredning i vitt utförande från Vedum, duschväggar och badkar från Svedbergs, WC-stol från IFÖ. Tvättmaskin och torktumlare i vitt från Electrolux.

GOLV & INNERVÄGGAR

8,5 mm mattlackat trägolv i ek från Tarkett i torra utrymmen. Klinkergolv i mörkgrått utförande i entré. Vitmålade innerväggar.

FÖRVARING

Garderobssnickerier med vit slät lucka från Vedum.

INVÄNDIG TRAPPA

Vitmålad furutrappa med eklaserade plansteg och handledare från Snickarlaget.

INNEDÖRRAR

Vitmålade innerdörrar med trycken i aluminium/silver.

UPPVÄRMNING

Vattenburet värmesystem med frånluft-
värmepump från Nibe som är anpassad efter vårt svenska klimat. Uppvärmning är separat för varje enskild lägenhet.

Prislista

Nästa steg

Har du frågor? Kontakta gärna oss. Intresseanmälan är ej bindande.

Hans Ydremark

Ansvarig mäklare, Fastighetsbyrån

Roger Karlsson

Ansvarig mäklare, Fastighetsbyrån

Om Eksjöhus Bostad

En del av framtidens bostadsmarknad

Eksjöhus Bostad planerar och bygger bostadsområden runt om i Sverige. Bostäderna, i form av rad-, par-, och kedjehus, byggs i en av landets modernaste husfabriker och monteras sedan snabbt och effektivt upp på byggplatsen. Vi tar ansvar för hela området och när du flyttar in är både trädgård, altan och hela gaturummet iordningsställt. Det kallar vi problemfritt boende.

Läs mer om Eksjöhus Bostad

Vår kvalitet

Hög standard i alla rum

I över 70 år har vi på Eksjöhus byggt hus och utvecklat smarta boendelösningar. Framför allt har vi träffat tusentals människor och resonerat kring vad som är viktiga beståndsdelar i ett bra hem. Den kunskapen tar vi med oss in i Eksjöhus Bostad och våra bostäder bygger på samma gedigna träkonstruktion och höga krav på materialval som tidigare. Det borgar för att du ska få en bostad av högsta kvalitet om du köper en lägenhet av Eksjöhus Bostad.

Läs mer om vår kvalitet