Att köpa bostadsrätt

FÖRSTA KONTAKTEN

Du tar kontakt med ansvarig mäklare som kan ge mer information kring projektet och hur själva köpet går till.

KONTRAKTSSKRIVNING

När du väl bestämt dig kommer det först att upprättas ett bindande förhandsavtal. När beslutet om byggstart tas betalar du en handpenning på 100 000 kr. Ungefär två månader innan inflyttning skrivs nästa avtal som är ett upplåtelseavtal och du blir då även medlem i bostadsrättsföreningen.

KUNDTRÄFF

När projektet är byggstartat och vi har kommit en bit på väg in i processen kallar vi till en kundträff. Här informerar vi om vad som händer i projektet samt om praktiska detaljer kring inflyttning, besiktning och vad som händer framöver i bostadsrättsföreningen. Senast fyra månader innan inflyttning ger vi dig ett definitivt inflyttningsdatum.

INFLYTTNING

På inflyttningsdagen när slutbesiktning har gjorts får du nycklarna till din nya bostad. I samband med inflyttningen sker även slutbetalning.

FÖRENINGSSTÄMMA

Under byggprocessen består föreningen av en byggande styrelse. Efter inflyttning ska ni som bor i föreningen ta över och tillsätta en ny styrelse. Under de två första bokslutsåren ansvarar Eksjöhus Bostad för den ekonomiska förvaltningen åt bostadsrättsföreningen.